16 Ocak 2011 Pazar

They Are Walking and They Are Dead!

2-3 ay önce yeni bir dizi keşfetmiştim ve bu dizinin Ocak'ta CNBC-E'de diye reklamını görünce haklı bir gurur yaşamadım değil. Zira dizi gerçekten çok güzel kurgusu şu an için basit bir bilimkurgu ama diziye gösterilen özen kendine bağlayıcı olabiliyor ve daha sonradan dizinin aslında bir çizgi roman uyarlaması olduğunu öğrendim ayrıca  mutlu oldum.Evet bu kadar övdüğüm dizinin adı   ''The Walking Dead ''.



Evet yukarıdaki çizgiroman kapağı ve konsept anlayacağınız üzere zombiler ve zombilerin dünyayı ele geçirişi. 

Dizi iki polis memurunun bir suçluyu kovalamasıyla başlıyor ve memurlardan biri yaralanıp bayılıyor ki o bizim ana karakterimiz. Hastane odasında gözlerini açmasıyla kendini zombilerle çevrili bir dünyada bulan bu polis memuru eşini ve çocuğunu aramaya başlıyor. 


Diziye özen gösterilmiş dememin sebebi aslında zombiler. Zira hiçbir zombi dizide birbirine benzemiyor ve hepsi ciddi manada ürkütücü diyebiliriz. Dizideki zombilerin bir özelliği eğer kafalarından vurmazsan zombileri öldüremiyorsun.Biraz ironik oldu ama evet zombileri öldürebiliyosun.



Dizi ortalama 45-50 dk sürüyor ve 1.sezonunda 6 bölüm var. 6 bölüm için yeni diziye mi başlanır demeyin dizi gerçekten izlemeye değer. Özellikle Will Smith'in  I am Legend  filmini beğenenler bu diziye bayılabilirler.
Unutmadan dizinin çizgiromanı da Türkçe'ye çevrilmiş halde satılıyor. Dizinin tadı damağında kalanlar alıp okuyabilirler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder