11 Ocak 2011 Salı

Comic Books for Comic World

Derslerimin yoğunluğundan dolayı uzun zamandır adam gibi oturup kitap okuyamıyorum. Dersler işin tek bahanesi değil tabi bunda bilgisayar oyunlarının boş zamanlarımın çoğunu kaplamasının da etkisi var tabii ama her neyse konumuz bu değil. Kitap okumanın yanında başka bir alışkanlığım var o da çizgi romanlar. Çocukluğumdan kalma ve son yıllarda biraz geri planda bıraktığım bir zevk.
Yıllar önce Tempo dergisi Spider-Man'in bir çizgi romanını ücretsiz vermişti.  

O zamanlar her gün kaçırmadan izlediğim , hayranı olduğum ve kendime idol belirlediğim Spiderman in orjinal haliyle yani çizgi roman haliyle karşıma çıkması hayatımda bir dönüm noktasıydı diyebilirim. O ilk sayıyı okuduktan sonra okumak ve Spiderman gibi iki çok sevdiğim şeyin harmanlanmış haline sahip olmak o yaştaki bir çocuk için harika bir şey olmuştu ki benim için hala da harikadır.Bu yüzden o tempo dergisinin verdiği ücretsiz çizgi roman benim çizgi roman dünyasına girmemi sağlayan unsurdur diyebilirim.


Dediğm gibi biraz geri planda kalan çizgi roman aşkım yakın arkadaşım Alican'ın bu dünyaya adım atmaya karar vermesiyle yeniden alevlendi.







Yeniden alevlenen çizgi roman aşkımdan nasibini ilk olarak ve doğal olarak Spiderman'in yeni çıkan çizgi romanı aldı.

D&R'da görüp, almak için bence çok geciktiğim Spiderman'in değişen maceralarının yeni sayısını geçen hafta aldım ve gerçekten bu dünyayı çok özlediğimi farkederek bir solukta okudum. Olaylar çok değişmiş tabii benim bıraktığım yerle arasında dağlar kadar fark var zaten bu çizgi roman piyasasında da bir ara bazı sıkıntılar olmuştu bundan daha sonra bahsedicem.


Bugünse Alican'ın Kadıköy İş Merkezi'nin içinde bulduğu Büyülü Rüzgar adlı çizgi roman dükkanına gittik. Tabii iş merkezinin içindeki tek çizgi roman dükkanı o değil yaklaşık 6 7 tane farklı çizgi roman dükkanı var. Kimisinin ikinci el reyonu var kimisi eskilere (  Zagor , Conan vs.) ağırlık vermiş. Ama şu bir kesin ki dışarıda kitabevlerinden bulabileceğiniz çizgi romanları ve daha fazlasını en azından bir 5-10 lira daha ucuza bulabiliyosunuz.



Bunun dışında Taksim'de Galatasaray Lisesi'nin aşağısında Cezayir Sokağı'na doğru giderken sağ tarafta harika bir çizgi roman dükkanı var. Çizgiromanların daha çok orjinal dillerinde olduğu bu dükkan ise gerçek anlamda bir mabed diyebilirim.Çünkü ciddi anlamda çok yayın var ve her şey var. Tabi yabancı yayınların fiyatları dolar üzerinden belirlendiği için hazırlıklı gitmeniz gerekebilir.
Unutmadan ;Türkiye'de çizgiroman denilince akla gelen ilk isim Gerekli Şeyler mağazasıdır. 1996 yılında kurulan bu mağazanın yeri Nişantaşında olup uluslararası eserleri de Türkiye'ye kazandıran çok özel bir yerdir daha sonra buradan detaylı olarak bahsedicem.







Evet sınavlarımın olduğu şu dönemde okumak gibi harika bir aktivite için çizgi romanlarımın ilaç gibi olduğunu söyleyebilirim tabii öbür yandan tüm dünyada bir fenomen olan Açlık Oyunları  romanına da başladım onu da vakit bulursam bitiricem...Buluyım artık! -.-'









                                                                         
''With Great Power Comes Great Responsibility''

                                                                                    Uncle Ben-Spider Man



                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder