12 Ocak 2011 Çarşamba

Shop Shop Shopping on Heaven's Door

Son zamanlarda internetten alışveriş yapma sitelerinin sayısı hızla artmış durumda. Çoğu benzer konseptte de olsa birçoğu her gün yenilenen marka özellikleriyle yerinizden kalkmadan inanılmaz bir alışveriş yapabilme imkanı sunuyorlar.Siz tabii ki yerinizden kalkın ve dışardaki hayatı unutmayın ayrı. 



Aslında bakarsanız internetten alışveriş yapmaya 2 sene önce başladım ve ilk alışverişimde en yakın arkadaşıma aldığım cüzdandı. Alışverişi Markafoni adlı siteden yapmıştım ki o zamanlar yeni çıkan bu site şu an internetten alışveriş siteleri arasında bence bir numaradır. Neyse oraya da gelicem.





Evet dediğim gibi 2 senedir internetten alışveriş sitelerini takip ediyorum ancak son zamanlarda sayılarının çok arttığını gördüm yada ben yeni farkediyorum bilmiyorum ama çok oldukları bir gerçek. 
Dediğim gibi hepsinin farklı konseptleri var ancak hemen hemen hepsi aynı ortak seslenişe sahip ; '' Dünya markalarıyla sizin için anlaştık ve yüzde 50 60 70 e varan indirimlerle ayağınıza getirdik ''.

Şimdi gelelim bu dünya markalarını ayağımıza getiren sitelere...

Markafoni 

Gerek sitesinin tasarımı gerek gelen markalardaki indirim oranı gerek markaların sitede kalma süresiyle ve kullandığım ilk alışveriş sitesi olmasıyla benim için bir numara markafonidir. Aklınıza gelebilecek tüm markaları sene içinde birkaç kere büyük indirimlerle markafonide görebilirsiniz. Yüksek oranda indirimlerle tabii. Söz konusu indirimlerin oranları hakkında konuşuyorum dikkat ederseniz çünkü indirimli fiyatın bile çok yüksek olduğu markalar yok değil.

 Örneğin Benetton geldiğinde bir kazak 90 liradan 40 a düşebiliyor veya Twigy geldiğinde terlikler 25 liradan 10 liraya düşebiliyor. Tabii bunlar çok küçük örnekler Channel , Cacharel , Calvin Klein , Lacoste vb. dünyaca ünlü markalarda 500 liralık 400 liralık şeyler 100 liraya 150 liraya düşebiliyor baktığınızda oran yüksek ama fiyatları gene el yakan cinsten.


Markafonide sadece giyim değil ev dekorasyonu , aksesuarlar , parfüm , oyuncak , değişik  tasarımlar vb. gibi birçok ürün de bulunmakta.

Markafoni'de kargo ücreti olarak standart 5 lira ödüyoruz ve alışveriş yaptığımız markanın süresinin bitmesinden itibaren maximum 1 hafta içinde aldığınız ürün Yurtiçi Kargoyla evinize ulaşıyor. 


Üye olmak için buraya tıklayabilirsiniz davet ettiğiniz arkadaşlarınızın ilk alışverişlerinden de 10 lira indirim kazandığınızı unutmadan söyliyim.


Trendyol 










Evet Markafoni'den sonraki favori sitem Trendyol. Markafoniden farklı olarak indirim oranı daha yüksek olan markalar gelebiliyor. Sitenin zevkli bir tasarımı var. Markalara kadın/erkek ve marka ismi olarak kısayoldan ulaşılabiliyorsunuz. Ayrıca Editörün Seçtikleri kısmında o an için bulunan markalardan bazı ürünler sırayla geçiyor.
Kargo aynı şekilde ücretli ve davet ettiğiniz kişilerin alışverişlerinden 10 lira kazanmanız bu sitede de mevcut. Ancak bir alışverişimde kargo siparişimden bir ay sonra gelmişti trendyolun yakaladığım tek ofsaytı bu diyebilirim. 
Üye olmak isterseniz buradan olabilirsiniz.


Limango


 

Limango saydığım siteler içinde ürün çeşitliliği en fazla olanı diyebilirim.Bu sitede fitness aletlerinden giyime , dekorasyondan kitaplara kadar birçok ürün bulunmakta. Can Yayınları ve NTV yayınları 
gibi sürpriz isimleri görmüşlüğüm var ama onların kendi sitelerinden alışveriş yapmak daha mantıklı. 

Limango bu alışveriş sitelerinde reklamı en fazla olan site diyebilirim. Sitenin kendi blogu ve masaüstü uygulaması var. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.






Bu saydığım alışveriş siteleri internette olan alışveriş sitelerinin çok küçük bir kısmı ancak ön planda olduklarından bahsetmek istedim bunlar dışında 

  • Grupfoni : Markafoni alt grubu olan bu site aktivite , yemek vs. gibi konularda indirimler sağlıyor.
  • BuldumBuldum.com : Enteresan ve değişik şeylerin bulunduğu çok farklı bi site.Özel hediye arama seçeneğiyle fazladan bir artısı var.
  • Sahibinden.com  u veya HepsiBurada.com u bilmeyen yoktur heralde.
  • Markalonga.com diğerlerine nazaran zayıf ama gene de güzel olan bir alışveriş sitesi.



İnternetten alışveriş yaparken gelecek ürünler  kısmını takip etmek çok önemli zira beklediğiniz markanın çok ucuza alabileceğiniz ürünleri başka bekleyenlerde olduğundan çok çabuk bitebiliyor veya size uygun bedeni kalmayabiliyor. O yüzden geliş tarihi ve saatlerine dikkat etmek gerek. Ve bazı markaların mankenlerinin bedenleriyle alıcağınız ürünün bedeni arasında ilişki kurmanızda çok önemli yoksa Medium alacağınız markanın kalıpları büyük çıkabilir çok beğenerek aldığınız giysinizi XL bir arkadaşınıza hediye etmek zorunda kalabilirsiniz.
Keyifli alışverişler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder